2024. gada Eiropas čempionāts Vindsērfinga olimpiskajā IQ Foil klasē noslēdzies

No 4. līdz 11. oktobrim Itālijā norisinājās Eiropas čempionāts vindsērfingā IQ Foil klasē, kurā Latviju pārstāvēja Dāvis Mazais.

Dāvis Mazais šoreiz 69 sportistu konkurencē ierindojās 41. vietā. Sacensībās tika pārstāvētas 20 valstis.

Čempionāts sākās ar divām vāja vēja dienām, kas nozīmēja, ka dalībniekiem bija jābrauc slaloma disciplīnā. Ar to Dāvim veicās labi. Tomēr pēdējā sacensību dienā parādījās mistral vējš ar spēcīgu 15–20 mezglu brīzi, kas prasīja startēt kursa distancē.

Dāvis pats par sacensībām saka: “Diezgan veiksmīgi iesākās regate, pirmajās divās dienās labi starti izdevās un netika pieļautas rupjas kļūdas. Taču tad diemžēl sekoja divas bezvēja dienas. Noslēdzošajā dienā labi vēji iepūta un notika vēl pieci braucieni, bet tieši pirms pirmā starta piemeklēja ķibele ar inventāru( salūza lata), kā rezultātā visus 5. braucienus nācās vairāk cīnīties ar inventāru nevis konkurentiem un tā rezultātā nokritos rezultātu tabulā par 10 vietām. Kopumā tāpat bija labi un sacensību sezona ir noslēgusies, un tagad priekšā garš ziemas treniņu un sacensību posms, lai gatavotos nākamā gada Eiropas un Pasaules čempionātiem, un mazākam buras izmēram, kas uz nākamo olimpisko ciklu ir samazināts no 9 uz 8 kvadrātmetriem”.

Vairāk par sacensībām: https://www.iqfoilclassofficial.org/allinfoeuropeanscagliari

Vairāk foto https://iqfoilclass.photoshelter.com/gallery-collection/EUROPEAN-CHAMPIONSHIPS-CAGLIARI/C0000yG.xbUIFAQ4

Visi rezultāti šeit: https://iqeuropeans2024italy.sailti.com/en/default/races/race-resultsall

Dāvis Mazais ir Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) sudraba sastāva sportists. LOV sportistus līdzfinansē Latvijas Olimpiskā komiteja no valsts budžeta līdzekļiem.

Latvijas Olimpiskā Komiteja

Latvijas Olimpiskā vienība

https://lsfp.lv/
https://www.izm.gov.lv/lv