Latvijā pirmo reizi notiek World Sailing starptautisko tiesnešu seminārs

Pirmo reizi Latvijas burāšanas vēsturē Rīgā tiek organizēts World Sailing starptautisko tiesnešu (IJ) seminārs, kas norisinās no 11. līdz 13. oktobrim un noslēgsies ar kvalifikācijas eksāmenu. Seminārā piedalās 20 tiesneši no desmit dažādām valstīm. World Sailing izvēlējās Rīgu kā ērtu loģistikas vietu, kas ļāva semināru apmeklēt tiesnešiem no Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Ungārijas, Čehijas, Itālijas, Turcijas, Spānijas un Latvijas nacionālajām federācijām.

Semināru vada starptautiski atzīti instruktori – tiesneši ar pieredzi augstākā līmeņa sacensību tiesāšanā: Džims Kaprons (Jim Capron, ASV) un Leonards Čins (Leonard Chin, Malaizija).

“Šī semināra organizēšana ir ne tikai liels gods, bet arī iespēja paaugstināt Latvijas tiesnešu kvalifikāciju. Turklāt tas veicina plašu kontaktu tīkla izveidi, kas ļauj dažādot tiesnešu sastāvu Latvijas Burāšanas savienības organizētajās nacionālajās un starptautiskajās sacensībās, tādējādi vairojot un ceļot to sportisko līmeni,” uzsver semināra koordinatore Kristīne Kanska.