Lietuvas jauniešu burāšanas čempionātā uz pjedestāla tikai Latvijas komanda

Lietuvā, Nidā no 5. – 7.09. norisinājās Lietuvas jauniešu burāšanas čempionāts. No Latvijas startēja 19 burātāji, 17 no Jūrmalas Sporta skola un 2 no Zvejniekciema Jauniešu ūdens sporta klubs.

“Laika apstākļi bija tuvu ideāliem, silts un saulains, arī vēja lielākajai daļai burātāju bija pietiekami. Visas trīs dienas vējš saglabāja tendenci giezties pa kreisi, kā rezultātā nekādi lielie pārsteigumi distancē nebija, vajadzēja tikai prasmīgi izmantot izdevīgās vēja maiņas un “neiesist stūri” nepareizajā pusē,” raksta I. Aile.

Optimist jahtu klasē 74 dalībnieku konkurencē Jūrmalas Sporta skola viss goda pjedestāls! Šis bija tieši Otto Reneslāča laiks, ko viņs arī prasmīgi izmantoja, savā grupā, sešos no astoņiem baucieniem finišējot pirmais un izcīnot Lietuvas čempiona titulu! Otrajā vietā Nikola Kamergrauze, kura kļuva par Lietuvas čempioni! Trešajā vietā Lauma Riekstiņa un otrā meiteņu ieskaitē.

Zvejniekciema jauniešu ūdens sporta kluba jeb ZJUSK audzēkņi pārstāvēja Lietuvas čempionātu divatā, toties abi divi atveda mājās zelta medaļas U12 grupā – Jānis Verners ieguva 1. vietu U12 grupā, 2. vietu puišu konkurencē, kopvērtējumā – 7. vietu, savukārt, ZJUSK burātāja Mētra Timrote izcīnīja 1. vietu U12 grupā, kopvērtējumā ierindojās 24. vietā 74. dalībnieku konkurencē.

Latvijas čempione 2024 – Elza Reneslāce, ar vienu falšstartu un diskvalifikāciju pēc otrā dzeltenā karoga (abi par strīdīgiem 42.2 N pārkāpumiem) no otrās vietas nokritās uz 13., Amēlija Apšāne 15., Toms Andrejevs 16., Tīna Vēze 17., Gustavs Plato 18., bet Ralfs Brencis 22.

Jūrmalas jaunā paaudze arī turējās godam – Ernests Keišs sudraba grupā ierindojās 2. vietā, kopvērtējumā izcīnot 39. vietu. Emīls Apšāns 14. sudraba grupā un 51. kopvērtējumā. Jūrmalas jaunākā dalībniece, deviņgadīgā Paula Aile, kam tās bija pirmās starptautiskās sacensības, ar katru dienu uzlaboja savas prasmes, pēdējās dienas otrajā braucienā finišējot 2. un pakāpjoties uz 5 vietu grupā. Tomēr, par noteikumu pārkāpumu 7. braucienā zaudētais protests nostūma viņu uz 54. vietu kopvērtējumā un 4. vietu U12 meiteņu konkurencē. Artūrs Civjans noslēdza sacensības 58. vietā.

ILCA 4 jahtu klasē startēja trīs Jūrmalas burātāji – Ansis Čodars, Elza Marija Ciema un Ēriks Kogans. Ansis līdz pat pēdējai dienai saglabāja līderību, bet Elza Ciema otro vietu, tomēr pēdējā dienā Lietuvas burātājs izrāvās priešgalā, atstājot Ansi otro, bet Elzu – trešo. Elza pirmā meiteņu ieskaitē, bet Ēriks Kogans ceturtais, 14 laivu kopvērtējumā.

IlCA 6 jahtu klasē startēja 26 dalībnieki un Jūrmalas Sporta skola burātājs Jēkabs Čodars ierindojās 6. vietā starp puišiem, 10. vietā kopvērtējumā!

Visi rezultāti šeit: https://manage2sail.com/…/dde4a12e-1fe7-4463-9759…

Arī Lietuvas Optimistu asociācija savā FB profilā sveic Latvijas komandu ar visa pjedestāla izcīņu un norāda, ka šis ir pirmais posms atlasei uz Eiropas un Pasaules čempionātiem! Visas bildes iespējams apskatīt viņu FB lapā: https://www.facebook.com/optimistam

Teksts: Jauniešu burāšanas skola “Jūrmala”

Foto: Vilma Jonuškienė