Lieliski apstākļi Latvijas čempionātā un Baltijas Kausā Liepājā

25.augustā, Liepājā, Karostas pludmalē noslēdzās četru dienu regate Baltijas Kauss un Latvijas čempionāts vindsērfingā. Visas šīs četras dienas burāšanai bija fantastisks laiks – vējš, saule un vēl mazliet vairāk vējš.

Kopumā tika veikti 12 braucieni iQFoi klasē un 7 braucieni Techno 293 klasē.

“Liepāja pilnībā attaisnoja sevi, kā vēja galvaspilsētu. Pilsēta šogad “nošarmēja” burātājus, viņu trenerus un vecākus ar lieliskiem laika apstākļiem, glaunām kafejnīcām un elegantām naktsmītnēm. Ceru, ka Latvijas Burātāju savienība arī nākamgad uzticēs mums organizēt burāšanas čempionātu Liepājā,” pēc sacensībām teica čempionāta organizators J.Jēkabsons.

Liepājas valstspilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Salvis Roga: “Esmu priecīgs, ka Baltijas Kauss un Latvijas čempionāts vindsērfingā notiek tieši Liepājā – pilsētā, kur vējam ir īpaša nozīme, tieši tāpat kā vindsērfingā. Turklāt sacensības, kurās satiekas vairāku valstu dalībnieki, vienmēr ir kas vairāk par sāncensību un rezultātiem; tā ir iespēja iegūt jaunus draugus tālākam dzīves ceļam. Pateicos visiem, kas pieliek savu roku, lai vindsērfinga sacensības notiktu tieši mūsu pilsētā! Īpaši esmu priecīgs par mūsu liepājnieku godalgotajām vietām.”

Čempionātā piedalījās 80 sportisti, trīs vējdēļu klasēs no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Par Latvijas Čempioniem IQFoil klasē kļuva J. Preiss , K. Menģelsons (U19) un D. Škutāns (U17), savukārt, Techno 293 klasē V. Preiss (U15), E. Jēkabsons (U17) un M. Dāle (U15).

Baltijas Kausa un Latvijas čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas valstspilsētas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, biedrība “Latvijas Burāšanas savienība” (Sailing Latvia), Latvija Vindsērfinga asociācija, Advert.lv, Buruskola.lv un cafe Darbnīca. 

Visi rezultāti šeit:

Baltijas kausa noslēdzošais posms būs Igaunijā, no 7. -8. septembrim.

Bildes OHM.LV

Informāciju sagatavoja:

Jānis Jēkabsons
Buruskola.lv vadītājs

Tālr. 29490993
e-pasts: janis.jekabsons@me.com