Noslēdzošā diena Pasaules čempionātā jauniešiem

Mūsu labākie jaunie burātāji turpina cīņas Pasaules čempionātā jauniešiem (Youth World Championship) Gardā, kur krastā ir liela svelme, bet uz ūdens ļoti viltīgi un mainīgi vēja apstākļi.

Šobrīd ILCA6 klasē notikuši seši braucieni, bet uz ūdens pavadītas vairāk kā 24 stundas, gaidot distances pārlikšanu un citu klašu finišus. Karlīna Vaivode pēc 6 braucieniem ieņem 22.vietu 53.valstu konkurencē. Karlīna uzsvēra, ka ir apmierināta ar savu sniegumu, tomēr joprojām ir kļūdas startos. Kā pozitīvo ir jāatzīmē, ka 6.braucienā Karlīna ilgu laiku bija līdere, bet žūrijas piešķirtais dzeltenais karogs, lika pazaudēt koncentrēšanos, kā rezultātā finišs tika sansiegts 7.vietā.

Jēkabs Čodars ieņem 50.vietu 62.valstu konkurencē. Jēkabs pastāstīja, ka viņam esot bijušas dažas “nesaskaņas ar Gardas vēju” un ka iegūtas daudz jaunas atziņas, kas palīdzēs turpmāk uzlabot rezultātu.

IQFOIL burātāja Līva Škutāne pēc 14.braucieniem ieņem 21.vietu 26 valstu konkurencē un pati atzina, ka pēdējās dienas bijušas ļoti interesantas – dažas labas, dažas ne tik. Tomēr sajūtas saka, ka burāšanas prasmes ir ļoti uzlabojušās.

IQFOIL burātājs Kārlis Menģelsons ieņem 31.vietu 38 valstu konkurencē un atzīst ka ir kļūdas startos un taktikā, kā arī inventārs reizēm sagādāja problēmas (IQFOIL klasē paredzētais inventārs netika piegādāts), bet Kārlis ir apņēmības pilns turpināt progresēt un kļūt arvien ātrākam.    
Šodien, 19. jūlijā čempionāta noslēdzošā diena un mūsējiem jau pirmais starts plkst. 8:00 no rīta, kas nozīmē ka uz ūdens jāiet jau 7:00.
Turpinam turēt īkšķus par mūsu jauniešiem!

Laikā posmā no 12.-20. jūlijam Gardā, Itālijā norisinās Pasaules čempionāts jauniešiem. Latvijas komanda Riharda Vaivoda pavadībā tiek pārstāvēta ILCA un IQFoil klasē šādā sastāvā: Karlīna Vaivode, Līva Škutāne, Kārlis Menģelsons un Jēkabs Čodars.

Seko līdzi rezultātiem šeit: https://worldsailingywc.org/competition

Līvas Škutānes un Kārļa Menģelsona dalība šajā čempionātā ir nodrošināta ar YENP programmas atbalstu.