Pirmā dienā Youth World Championship Gardā

Laikā posmā no 12.-20. jūlijam Gardā, Itālijā norisinās Pasaules čempionāts jauniešiem. Latvijas komanda Riharda Vaivoda pavadībā tiek pārstāvēta ILCA un IQFoil klasē šādā sastāvā: Karlīna Vaivode, Līva Škutāne, Kārlis Menģelsons un Jēkabs Čodars.

Pirmā dienā Youth world championship Gardā iesākās ar lielu karstumu un 8-12kn mainīgu Ora vēju. Iqfoil klasei izdevās realizēt 4 braucienus gan jauniešiem, gan jaunietēm.

Kārlis Menģelsons pēc pirmās dienas ieņem 29.vietu 38 valstu konkurencē. “Man šis nebija tas labākais sacensību iesākums, pieļavu kļūdas startos tos nedaudz kavējot, tā dēļ neizdevās uzrādīt labāko sniegumu. Rīt jauna diena un viss vēl ir priekšā,” stāsta Kārlis.


Līva Škutāne pēc pirmās dienas ieņem 20.vietu 26 valstu konkurencē un pati atzina, ka viss izdevies samērā labi, bet Līvas treneris atzīmēja labās trajektorijas un ka Līva ir sasniegusi jaunu savu personīgo ātruma rekordu.

ILCA 6 klasē notika divi braucieni pēc kuriem Jēkabs Čodars ieņem 27.vietu 62 valstu konkurencē. Jēkabs pastāstīja, ka ar pirmo braucieni ir apmierināts, jo izdevās labs starts un talāk bija viegli burāt, savukārt, otrajā startā pieļautā kļūda startā, stipri ietekmēja kopējo rezultātu.

Karlīna Vaivode pēc pirmās dienas ieņem 15.vietu 53 valstu konkurencē. Karlīna uzsvēra, ka dažas pieļautās kļūdas neļāva uzrādīt vēl labaku rezultātu un cer tās novērst nākamajos braucienos.

Seko līdzi rezultātiem šeit: https://worldsailingywc.org/competition/
Turam īkšķus par mūsu jauniešiem!

Līvas Škutānes un Kārļa Menģelsona dalība šajā čempionātā ir nodrošināta ar YENP programmas atbalstu.