Noskaidroti Latvijas Čempioni 470 klasē

Aizvadītajā nedēļā Engurē norisinājās “Latvijas atklātais čempionāts 470 klasē”. 470 jahtu klase ir viena no Olimpiskajam jahtu klasēm, kura pēc vairāku desmitgažu ilga pārtraukuma atkal ir atgriezusies Latvijā. Šīs trīs sacensību dienas bija piepildītas ar aizraujošiem notikumiem. Pirmās dienas treniņbrauciena un pirmā sacensību brauciena laikā lija lietus un pūta specīgs vejš. Otrās sacensību dienas rītā vējš pastirinājās un braucieni tika atlikti uz trim stundam. Kad vējs nokritās līdz vidēji 10 mezgliem, saulei spīdot notika čerti sacensību braucieni. Vietas uz finiša līnijas saglabājās nemainīgas, taču cīņa distancē bija tiešām ļoti sīva. Līdz pēdējam brīdim nevarēja paredzēt kura komanda būs pirmā. Trešjā dienā katrs brauciens notika ar spēcīgāku vēju, pieaugot līdz vidēji 20 mezgliem. Burātāju cīņas spars izrādījās specīgāks par tehniku un septītā brauciena laikā, tehnisku iemeslu dēļ, nacās izstāties vienai no laivām. Taču pat šajos brīžos dalībnieki parādīja augstu sacensību garu un profesionālismu, aizvadot kvalitatīvas un aizraujošas sacensības. Astotā brauciena laikā izstājās otra laiva, identiska iemesla dēļ. Un tikai čempioni, pēc sacensībām, palika uz ūdens izbaudīt brāzmaino, vidēji 20 mezglu specīgo vēju.

Latvijas 470/420 klašu asociācijas vardā vēlos izteikt īpašu pateicību mūsu atbalstītājiem: j/k Engure, A/S LATS, A/S LAIMA, SIA ILGEZEEM, kā arī visiem palīgiem, kuri palīdzēja atjaunot 470 klasi Latvijā un nodrošināja sacensību veiksmīgu norisi. Bez jūsu atbalsta un ieguldījuma šīs sacensības nebūtu bijušas tik veiksmīgas un neaizmirstamas.


“Ceram, ka nākamajā gadā šis pasākums pulcēs vēl vairāk dalībnieku un Latvijas čempionātu varesim rīkot vienlaicīgi 470 un 420 klasēm,” raksta A. Bērziņš. Medaļas čempionāta uzvarētājiem pasniedza Latvijas burāšanas savienības prezidents Kaspars Rožkalns, kurš savā uzrunā, iezīmējot 470 klases nozīmi Latvijas burāšanas attīstībā, izteica cerību, ka šīs klases burātāji varētu parstavēt Latviju arī Olimpiskajās spēlēs.

Latvijas Čempionāta medaļas 470 klasē izcīnija:

  1. Viesturs Simsons un Emīls Mikus Baskevics
  2. Valts Gustavs Melbardis un Gustavs Pastars
  3. Martiņs Jankovskis un Monta Bērziņa

Visi rezultāti šeit: https://www.manage2sail.com/lv-LV/event/470LC2024#!/results?classId=9eacbb0d-08cd-4c89-9445-a915a6ebbe98

Tekstu sagatavoja Latvijas 470/420 klašu asociācija