Liepāja nostiprina vēja pilsētas statusu

25.augustā, Liepājā, Karostas pludmalē startēja Baltijas Kauss un Latvijas čempionāts vindsērfingā. Uz starta līnijas stājās 80 sportisti, trīs vējdēļu klasēs no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. 

Diena Liepājā iesākās ar lēnu vēju un lietu, kas vēlā pēcpusdienā pastiprinājās līdz 7-12 mezgliem un varēja veikt trīs braucienus iQFoil vējdēļu klasē un divus Techno 293 klasē, kas nostiprināja Liepāju vēja pilsētas statusā. 

Rīt, 25.augustā plkst.11:00 plānoti otrās dienas starti. Čempionāta noslēgums un apbalvošana notiks 27.augustā plkst.17:00.

iQFoil klase pēc Olimpiskajām spēlēm Tokijā nomainīja iepriekšējo olimpisko vējdēļa RS:X klasi un tiks pārstāvēta 2024.gada vasaras Olimpiādē Parīzē. Šī jaunā vējdēļu klase ir dinamiskāka un aizraujošāka, tāpēc tā jau guvusi lielu atsauksmi Latvijas un pasaules jauniešu un pieaugušo sporta burātāju vidū.

Latvijas Čempionāta burāšanā norisi atbalsta Liepājas valstspilsētas Dome, Liepājas Sporta pārvalde, Liepājas SEZ pārvalde, Sailing Latvia, Latvijas Vindsērfinga asociācija, Reklāmas apgāds, Buruskola.lv

Foto: OMH.LV

Liepāja, 2023. gada 25. augusts

Informāciju sagatavoja:

Jānis Jēkabsons
Buruskola.lv vadītājs

Tālr. 29490993
e-pasts: janis.jekabsons@me.com